Hungaroton Hang Játék

- Papp Csilla írása -

A Hungaroton lemezkiadó cég által meghirdetett játékos zenetörténeti verseny első, megyei fordulóján vettek részt iskolánk tanulói április 17-én.
A hat fős csapat teljes egészében a 10.b osztály tanulóiból állt, ami jelentősen megkönnyítette a felkészülés folyamatát. A csapat tagjai Faragó Dóra, Gróf Anikó, Kecskés Eszter, Ötvös Csenge, Papp Csilla és Zsombok Máté voltak, a felkészítő tanár szerepét természetesen Durzák Anna tanárnő vállalta magára.
A verseny zenetörténeti része körülbelül 25 zenemű részleteinek felismerését, valamint ezek rövid elemzését foglalta magába. A feladatok között szerepelt még népdaléneklés (Kecskés Eszter szakterülete), egyszerű dallam lapról olvasása, egy hangszeres előadási darab bemutatása (az utóbbi kettőt Papp Csilla hajtotta végre), valamint egy rögtönzött ritmusgyakorlat előadása, amelyben az egész csapat részt kellett vegyen. A versenyt a dorogi Zsigmondy Vilmos gimnáziumban rendezték meg, három csapat, a rendező iskola, a Szent István és a komáromi Jókai Mór Gimnázium részvételével.
A végeredmény "aranyeső" volt, mindhárom csapat bőven túllépte a legmagasabb, "Arany Summa Cum Laude" minősítés ponthatárát, és kivívta a továbbjutást. (Mellékes megjegyzés: a legmagasabb pontszámot természetesen az istvánosok érték el :) ) A következő fordulóra a jövő tanévben kerül sor.
Kép: szig.eu

0 comments: