Jegyzőkönyv a mai DÖK gyűlésről

A Diákönkormányzat mai üléséről készült jegyzőkönyv ide kattintva elolvasható.

A legfontosabbak röviden:

  • Az István-napok időpontja május 29-30.
  • A sportnapot 29-én az élményfürdőben tartjuk.
  • A bál 30-án 18 és 23 óra közt lesz a dorogi művelődési házban Prímás pincében.
  • A költségek fedezésére a 700 forint DÖK-pénzt péntekig be kell hozni a diákoknak.
  • A vendégek báli jegye 300 500 forint, a már elballagott osztály részvétele ingyenes.
  • Az 1 és 2 forintosokból 22 500 forint jött össze.
/A tantestülettel és a 11. a osztállyal való egyeztetés után frissítve./

14 comments:

  Anonymous

May 14, 2008 at 8:15 AM

Mi az, megjött az eszük, vagy nem adták ki a művelődési házat?

  Anonymous

May 14, 2008 at 10:37 AM

Hát szerintem nem jött meg az eszünk :P ( persze én csak a magam nevében beszélhetek, de az osztályunk nagy része azt hiszem eggyet ért ), csak így másra lehet fordítani a DÖK-től kapott támogatást.
Amúgy pedig azt még mindíg nem értem hogy mi bajotok volt azzal, hogy másik helyen szerettük volna megrendezni.... az hogy az Esztergomiaknak utazni kellett volna? Vagy hogy szakítunk egy "hagyománnyal"?
Szerintem max. frissítettünk volna egy, a diákság körében nem elég népszerű eseményt... És amennyire én tudom a művház sem egy lepukkant hely, és nagyobb mint a primás. Ráadásul mi nyertük a királyválasztást is.
Azt hiszem megérdemelnénk hogy ne csak fizessünk és szervezzünk, hanem legyen beleszólásunk is a dolgokba, hamár a "nevünk" adjuk hozzá.
De szerencsére mi rendes, okos, szorgos, kompromisszumkész!, talpraesett Istvánosok vagyunk :).

  Anonymous

May 14, 2008 at 11:44 AM

nem, a tanárok szavazták le. igazuk van. egyrészt az esztergomi szent istván gimnázium bálja ne legyen esztergomon kívül, másrészt idén épp elég változás történt.

  Anonymous

May 14, 2008 at 11:48 AM

egyrészt az esztergomi szent istván gimnázium bálja ne legyen esztergomon kívül

az iskola maga esztergomon kívül van.

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:10 PM

Pontosan, az iskola is kívül van. A tanárok pedig ahogy hallottam nem mindent úgy tudtak ahogy mi, és a DÖK is másképp hallotta, szóval nem volt összhang, és a tantestület úgy tudta hogy a diákság is abszolút leszavazta az ötletet, ami 2 részben sem igaz, 1. Habár valóban többen mondták a Prímást, a megkérdezett pár osztályban, de nem sokkal,
2. Sok olyan is "szavazott" aki amúgy nem jön el...
A változásokról pedig csak annyit, hogy ahogy hallottam (habrá lehet ez csak legenda), hamarosan többekközt vicces film vetítés lesz a szünetekben :D és hasonlók, szóval még nincs vége a változásoknak... azt hiszem, ez az apróság fel se tűnt volna :)

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:16 PM

"ahogy hallottam", ezen van a hangsúly. A DÖK pontosan úgy tudta, ahogy az osztályotok képviselője elmondta.

Utóbbi valószínűleg csak urban legend.

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:29 PM

Nos akkor ez az ő hibája... bocsánatot kérek. Meg kellett volna említenie, hogy még mi sem tudunk semmit, mivel semmi sem volt, sőt az a vicces hogy bizonyos részletek (rajtunk kívül álló okokból) még mindíg nem tiszták... Persze valószínű minden megoldódik, csak ugye az a tájékoztatás így alapból nem lehetet pontos. És még 1x mondom, ez a mi hibánk, de az előzménye, avagy az alap dolgok hiánya nem.
Sőt! Mi természetesen már elkezdtünk szervezni sok mindent, de ezeket sorra leszavazták, ellenezték, stb. és semmit sem mondtak hogy akkor hogyan is kéne, milyen keretek között, csak annyit tudtunk hogy ezt sem lehet meg azt sem, és csak késöbb bújt ki a szög a zsákból, hogy igazából minden adott, mi csak csináljuk meg amit más eldöntött.

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:33 PM

szerveztünk ám mi is istvánnapi banzájt. tudom milyen...

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:39 PM

Nyugi, magyarázkodni nem kell :) Mi is túl vagyunk rajta, mi is megéltük és összevesztünk nagyjából midnenkivel, akivel lehet.

Kitartást, sok sikert :) biztos jó lesz, majd utólag meglátjátok :)

  Anonymous

May 14, 2008 at 12:59 PM

Köszi!
Majd meglátjuk, de én bízom az osztályomban, szóval én is azt hiszem hogy menni fog, csak télleg sok a csavar, ráadásul még a ballagtatás és a királyválasztás körüli bonyodalmakat sem hevertük ki egészen :P
Azok sem voltak zökkenőmentesek :S
De ez van nem panaszkodunk, biztos másnak sem volt könnyebb, és talán nem is lesz, ha igazán jót szeretnének csinálni az elkövetkezendő osztályok is. :)

  Anonymous

May 14, 2008 at 1:00 PM

Egyrészt: szerintem ha az iskola többsége (kis többség is többség) a Prímás pincébe akar menni, és egyébként ez már egy évtizedes tradíció, nos, ez a két dolog nagyobb súllyal esik a latba, mint az, hogy ti Dorogra akartok menni. Tehát szvsz. nincs "felhatalmazásotok" arra, hogy ezt a tradíciót felrúgjátok, mert nem áll a többség mellettetek. Másrészt pedig - legerősebb érvként - olyat hallottam a dorogi helyszín mellett, amit szerintem senki sem szeretné, hogy itt leírjak...

  Anonymous

May 14, 2008 at 1:42 PM

Azért nekünk van más érvünk is. :)
De épp ezaz, hogy nekünk senki nem mondta egy szóval se hogy mit lehet és mit nem, csak hogy csináljuk, és mivel az osztályunk így szavazott, és több szempontunk is lett volna a változtatásra, és gondoltuk megpróbálnánk valami újat hátha bejön. Ha meg nem, akkor ezentúl hosszú ideig tuti mindenki ugyan azt a jól bevált módit követte volna ismét.
És mint már írtam, nem volt igazi közvélemény kutatás. Csak pár osztályból kérdezgettünk embereket, és nem sokkal voltak többen. Mivel mi is éppenhogycsak nyertünk, lehet az egész iskola összvéleménye nem a Prímás, habár ez mostmár lényegtelen. Az hogy bejött-e volna a "népnek" az ötletünk talán majd valamelyik következő osztálynál kiderül, ha ők is próbálnak valami újat, valami színt belevinni a már-már kissé néhol sablonos, unalmas, annyira nem jól bevállt! (summázva: HAGYOMÁNYOS) Istvánbálba.

  Anonymous

May 14, 2008 at 2:38 PM

Szvsz. egy bál nem attól pocsék, hogy rossz helyen van (elég szélsőségesen rossznak kell lenni ahhoz egy helynek, hogy ennyire rányomja a bélyegét), hanem például a pocsék zene miatt (ez nagy szívfájdalmam már évek óta).
A változtatással sem lett volna baj, ha kellő körültekintéssel végzitek. De nem tagadhatjátok le, hogy a legtöbben ragaszkodnak a Prímás pincéhez. Lehet arra hivatkozni, hogy a közvélemény-kutatás nem volt reprezentatív, de mi akadályozta meg, hogy egy népszavazás keretében könnyen és gyorsan mindenkit megkérdezzetek erről? Így most csak a ti általatok és a mi általunk végzett felmérésből lehet kiindulni, és mindkettőnél a Prímás pince a nyerő.

Ha "színt akartok belevinni", azt lehet máshogy, mással. Egy bál önmagában a tradíciókról szól. Véleményem szerint az István-bálban három nagy tradíciót lehet felfedezni: a helyszínt, az időpontot és a nyitótáncot. Minden más változtatható, úgyhogy hajrá.

  Anonymous

May 15, 2008 at 3:00 AM

Mi megtesszük amit lehet [mármint amit hagynak :) ]
Remélem hogy jó lesz, de persze pl. zenében sem valami könnyű mindenki kedvében járni, és hasonlók.
Majd meglátjuk mennyiben lesz jobb/rosszabb mint eddig... Most már legalább jórészt sinen vannak a dolgok :P